Friday, December 16, 2016

Namaste!

Namaste (iliti Hello! Goodbye! i sve sto jos zatreba), stigli smo u zemlju čuda i čudesa, sa dodatkom smeća. Žive, zdrave, najedene i spremne za spavanje.. Kako smo sletili u Delhi, uputili se odmah na kolodvor na nocni vlak za Jaipur, nismo se htjele zadrzavati u Delhiju (već viđeno, nije nas fascinirao). Svemir nam je namjestio savršen vremenski slijed događanja, tako da je sve išlo po planu, čak nas je Indija ovaj put dočekala sa srdačnim Indijcima koji su spremni uskočiti u pomoć.

Nocni vlak za Jaipur
S obzirom da nam nije "first time India", kulturni šok nije se dogodio, samo blago prisjećanje na ono.. "a joj.. fakat je zmazano!" No kako smo sada pametnije, najbolja putna investicija - lagana oprana i mirišljava vreća za spavanje čini nam život i prijevozna sredstva / smještaje lijepim i lagodnim.

Put do Jaipura bio je zapravo predivan, ovo je prvi put da putujemo kroz Indiju i imamo priliku promatrati krajolike.. ruralni dijelovi uz prugu, kombinacija pustinje, zelenila i savrseno poslozenog zutog cvijeca bili su najbolje moguce buđenje. A to u kombinaciji sa Masala Chajem kojeg stalno poslužuju u vlaku.. pravi Welcome to India feeling. Naravno, dodatak dobrodošlici su bile i mnoge gole guze koje su kakale uz prugu.
Popularni rooftop terrace naseg hotela

 
A u Jaipuru samo danas malo mrtve.. Oduzeo nas umor, jetleg i sve popratne nuspojave, tako da smo malo bauljale po kaosu i sad cemo na spavanje.. Grad je krcat i pun smeća, ima zanimljivih utvrda u okolici pa sutra planiramo popraviti dojam. Danas smo se samo malo prisjetili kako je to hodati uz cijeli set svih domaćih životinja koje postoje koje slobodno šeću ulicom, uz dodatak pokojeg majmuna. Tako da nakon ovog kratkog javljanja, saljemo puse i javimo se za koji dan sa malo vise dozivljaja:-*

Ali što jest, jest.. kad ne smrdi smeće, mirisi i okusi Indije baš baš rasturaju i otvaraju sva čula :)


Thali - tipičan indijski set

No comments:

Post a Comment