Sunday, January 8, 2017

Posljednji photo blog - Goa cruising


Na svom mjestu pod suncem, pred kraj puta..

 
Evo nas spremnih za povratak kući, nakon višednevnog cruisanja na 2 kotača.. Pa donosimo kratak pregled zbivanja od posljednjih dana i priliku da odaberete najljepšu plažu južne Goe..
 
 
 
Krenule smo dakle iz Benaulima prema jugu, da bi otkrile indijski Tajland :) Prekrasna vožnjica uz polja riže, pa po brdovitim predjelima uz tropsku vegetaciju.. Uz put buffali, krave, majmuni i veeliki šišmiši..
Putem sreli neko dvoje za koje je ispalo da su iz Umaga, Goga i Valter, pa smo popili piće uz neki lokalni dućan. Zamislite što im se dogodilo.. Ljudi rade u Londonu, a imaju talijanske putovnice.. pa su dobili informaciju da mogu dobiti Visa on arrival iliti napraviti indijsku vizu po dolaksu. Imali su različite letove, ona nešto prije njega. Pa Goga lijepo doletila u Mumbai, a Valtera nisu bez vize pustili u avion. Propustio čovjek let i onda još jadan morao dati hrpu novaca za vizu da bi mogao što prije doletiti za Gogom. A Goga kako sletila, tako ju u čudu gledali da kako je uopće došla bez vize.. I smjestili je u prvi avion za nazad.. bili su dragi pa su joj dali da si jednu zapali prije leta, u Mumbaiu na aerodromu.. Tako da se sada šali i veli da je bila u Indiji 2 i pol puta :)Skupili se Hrvati :)
Pa nakon kratkog druženja nastavile svoji cruising u potrazi za mjestom gdje ćemo se bazirati sljedećih 5 dana.. I odabrale Agondu..


Agonda beach.. tu smo se smjestile kod neke babe.. prekrasna plaža od 2 kilometra, gdje je najljepše od svega bilo što je većinu vremena bila poluprazna.. Atmosfera opuštena, mir i tišina.. taman što nam je trebalo nakon indijskog kaosa..

I gospođe vole romantičnu šetnju pred sunset
Na jednom kraju plaže..
 
Agonda je imala baš dobra mjesta za sjesti s knjigom i provesti prijepodne s nogama u pijesku..
 

A navečer našli super plejs za jesti, kod Fatime, fantastična hrana i sjajna usluga


I gdje drugdje nego u Goi naići na tradicionalni show iz Rajahstana.. Ne valjda u Rajahstnu..

I tako smo provodile dane.. malo hodajući od jednog do drugog dijela plaže, malo s nogama u pijesku, a malo u vožnjici istraživale okolinu i ostatak ponude najjužnijeg juga Goe :)
 
Mostići preko riječica koje se ulijevaju u more
 
Palolem beach.. navodno jedna od 25 svjetskih najljepših plaža, a indijska najljepša.. Za naš ukus u ovo doba godine bila je malo prenapučena..


I na Palolemu našle smo napušteni dio na kraju plaže


Jutarnja sreća, gledamo jato delfina
Palolem..


Sve puno yoge.. 90% drže zapadnjaci


I malo idile iza plaže uz riječicu
 Pa nastavljamo sa procjenama plaža..
 Talpona beach.. netaknuti bijeli potez pijeska.. skoro prazno.


Galibang beach.. još jedan netaknut potez, mjesto gdje se kornjače gnjezde..
I tako, u tom cruisanju našli smo najveći biser u Goi.. Cola beach.. Malo izvan klasične rute, malo treba do nje i prošetati.. i onda je nagrada predivna mala skoro prazna plažica, sa 3 neka poluprazna smještajna objekta.. idila i mir, okruženo malim liticama.. Naš favorit!


Cola beach..


Same na najljepšoj plaži..


.. sreća najveća


I skok od sreće..


Nije bilo teško ovdje provesti cijelo prijepodne


I malo skriveno rižino polje iza tog raja
 Pa eto.. plaže smo ocijenili, a naša Agonda bila nam je sjajna baza.. na odličnoj poziciji i sa atmosferom koja nam je taman odgovarala..
 


Svake večeri sunset
I sunset..
Pa smo za mali pronađeni raj javili i našim fotomodelima koji su se u to vrijeme oslikavali po sjevernoj Goi.. Da im otrijemo skrivene tajne juga..


Večerica, pa jutarnja kava s fotomodelima :)
  I fotomodele ostavili da se naslikavaju dalje :) A mi krenule natrag prema Benaulimu, jučer navečer stigle, a danas imamo noćni vlak za Mumbai.. Putem kući otkrile još posljednji biser južne Goe..


Patnem beach.. još jedan biserić sa svojom specifičnom atmosferom..


Skoro kao kod nas :)

I eto nas..  Spremne za povratak.. Možda još nađemo malo francuske.. Ovo putovanje završava taman na vrijeme.. Veselimo se kući :) Malo nam je dosta i Indijaca.. Pred nama su još 2 dana Mumbaia.. taman.. Jedna od boljih odluka bila je uzeti povratni let iz Mumbaia i preskočiti Delhi na ovom putovanju.. Još se malo opskrbimo začinima i dolazimo :)


Vidimo se uskoro :-*

 

 

 

No comments:

Post a Comment